Seks vegetarburgerkaker sett ovenfra

Vegetarburgere

OPPSKRIFT:  Vegetarburgere kan lages med gulrot, spinat eller rødbet. Trikset er kikertmel som bindemiddel.

Skrevet av

Per Viderup

Forfatter av den veganske kokeboka Belg Selv, der oppskriften er hentet fra. Han er også mangeårig Øyafestival-kokk og gründer for vegetarspiesestedene Persilleriet og Hagen i Trondheim.

Vegetarjul

Ribbe, pinnekjøtt og medisterkaker – mange nordmenn spiser mye kjøtt i jula. Putsj gir deg miljøvennlige alternativer til julematen.

Du trenger:

1 dl kikertmel

1 dl havregryn

Litt vann, øl eller juice

1 klype natron

Litt salt og krydder etter smak

2,5 dl revne rå grønnsaker

Lag ei tykk røre av melet, grynet, væsken, krydderet og revne grønnsaker etter valg. Det kan være rødbeter, savoykål, kålrot, grønne erter, hodekål, gulrøtter, kokt bygg, spinat og kål eller sellerirot. Blandingen formes til kaker og gjennomstekes i stekepanne med olje. Kan brunes på pannen og gjennomstekes i stekeovn. Burgere må ligge urørt i stekepannen til det er dannet en bra stekeskorpe, og de har delvis festet seg. Deretter kan de snus. Litt revet potet i burgere gir en enda bedre konsistens og aller best blir burgere når ded varmes opp igjen, etter å ha vært kjølt ned. 

Sellerirotburger

Savoykålburger

Kålrotburger

Hodekålburger

Gulrotburger

Erteburger


Kokt byggburger

Oppskriften er hentet fra kokeboka Belg Selv.