Tre jublende lokallagsaktivister

Marte Marie Lie (f.v.), Einar Runde Saxegaard og Jenny Jæger i Oppegård NU jubler over vellykket klimafestival. Foto: Oppegård NU

Diskuterte naturområde i paneldebatt

Oppegård Natur og Ungdom (NU) arrangerte paneldebatt under Klimafestivalen §112 21. januar. – Debatten viste at vi trenger mer tid til å vurdere konsekvensene for utbyggingen av Svartskog, sier Einar Runde Saxegaard i lokallaget.

Det var den 21. januar at Oppegård NU arrangerte paneldebatt og konsert i Kolben kulturhus i Kolbotn. Kommunepolitikere fra hele den politiske skalaen var representert under paneldebatten. Aktivist Ahmad Gharib i NU-lokallaget forteller at blant annet Miljøagentene stilte politikerne gode spørsmål. 

Lokallagskumpan Einar Runde Saxegaard er fornøyd med at Svartskog-saken som lokallaget har jobbet med, ble tatt opp. 

– Jeg ble veldig glad da jeg så folk fra Svartskog som var så ivrige og pushet politikerne med spørsmål.

– Trenger mer tid

Kommunen har hatt planer om utbygging av Svartskog-området, mens lokallaget har jobbet for å bevare naturområdet, som  er bosted for mange potensielt trua arter.

Mye av informasjonen var ny for meg og sikkert andre også
Einar Runde Saxegaard i Oppegård NU

– Mye av informasjonen var ny for meg og sikkert andre også. Det viste at vi trenger enda mer tid til å vurdere konsekvensene for utbyggingen der, eller ikke bygge der i det hele tatt, sier Saxegaard.

Veldig stolt

Leder Jenny Jæger i Oppegård NU er svært stolt over lokallagets gjennomføring av klimaarrangementet.

Alle standene, de musikalske innslagene og debatten gikk over all forventning
Jenny Jæger i Oppegård NU

– Dette er noe vi har snakket om lenge, og jeg er veldig glad for at det gikk så bra som det gjorde. Alt i alt syntes jeg festivalen var veldig vellykket. Alle standene, de musikalske innslagene og debatten gikk over all forventning, sier Jæger.

Mange partier var representert i paneldebatten.