Medlemmene i bandet sitter ved et bord. På bordet ligger det en banan, en blå kopp og en tallerken med pølser og speilegg.

SLUTFACE

KALAS: Indibandet Slutface er mer politisk korrekte enn navnet skal tilsi. Med Urørtfinalen, By:Larm og flere spillejobber kombinert med studier er det mye på tapetet for Stavanger-bandet. Vi tok en prat med bassist Lasse Lokøy.

Hva driver dere med om dagen?

– Vi spiller masse konserter og gru-gleder oss til Urørtfinalen! denne uken spiller vi på UKA på Blindern og spiller inn musikkvideo i Stavanger.  

Har dere noen live-tricks eller ritualer?

– Før vi går på scenen har vi et fast rituale. Vi hører på «Shake it off», «Styggen på ryggen» og «Killing in the name of» mens vi lekesloss. På scenen er det ikke noe mer triks enn å bare ha det gøy!  

 Hva er det mest opprørske du har gjort?

– Som medlemmer av generasjon-lydig er vi jo selvfølgelig supersnille ungdommer som skriver permisjonssøknader før vi spiller giger på ukedagene, og aldri driver med opprørske ting..

Hehe neida..

Joda. Vi har faktisk gjort opprør en gang! Vi brøyt oss inn på et annleggsområde og hadde etterfest for alle som deltok på plakatgeriljaen vi hadde i forbindelse med singelslippet av Angst.

Til og med politiet kom!  

Hva ville du lenket deg fast for?

– Støttemidlene våre!  

 Hva gjør dere forbanna?

– Vi blir forbanna av bransjefolk som ikke klarer å dømme musikere ut i fra talent, men i stedet kjønn.  

Om Slutface var statsminister for en dag, hva ville dere tatt tak i?

– Vi ville tidoblet støtten til kunst og kultur, satset på fornybar energi og først av alt fjernet ubåtvraket U-864 uten for Fedje. Det er en skam at det fortsatt ligger der.  

Har dere noe forhold til Natur og Ungdom?

– Ja, Halvard hadde en date med en som var aktiv innenfor NU.

Neida...

Vi er så glad for at ungdom engasjerer seg i et så stort og voksende problem som miljøutfordringen. Vi spilte på Natur og Ungdoms Mot Oljeboring i Lofoten-konsert og stiller gjerne igjen for andre viktige saker!  

Hva legger dere i aktivisme, og har du/ dere noen gang aksjonert for noe?

– På eget initiativ lagde jeg en protestsang mot rektors forbud mot snøballkasting i fjerdeklasse. Fikk aldri fremført den da..., men tanken var god! 

Kultur, kalas, Slutface