Bli med i fotokonkurranse

UTLYSNING: Skolelederforbundet, Natur og Ungdom og miljømagasinet Putsj inviterer til konkurranse

 alt=
Om putsjprisen

Putsjprisen ble opprettet i 2014 etter initiativ fra Skolelederforbundet, og prispengene hentes fra forbundets miljøfond. Juryen består av representanter fra Natur og Ungdom, Putsj og Skolelederforbundet. Formålet er å spre kunnskap og engasjement om miljørelaterte spørsmål blant ungdom.

Temaet for Putsjprisen 2017 er Klima og endring

Alt vi trenger, eier og forbruker kommer i siste instans fra naturen. Global oppvarming har enorme konsekvenser for hele verdens økosystemer, både lokalt og globalt. Klimaendringer har dermed både direkte og indirekte konsekvenser for livene våre, gjerne mer enn vi aner.

Hva setter du pris på i livet ditt som direkte eller indirekte trues av klimaendringer?

Konkurransen går ut på å sende inn et fotografi av noe hverdagslig – noe i naturen, nærmiljøet eller hjemmet -  som blir eller kan bli påvirket av klimaendringer, sammen med en kort beskrivelse av hvordan det som vises i bildet henger sammen med klimaendringer.

Du står fritt til å tolke temaet i hvilken retning du vil. Det eneste kriteriet er at du viser noe som betyr noe for deg – abstrakt eller konkret, gjenstander eller aktiviteter - som på et eller annet vis har en relasjon til klimaendringene.

Gjennom konkurransen ønsker vi å vise frem ungdommens evne til å se sammenhengen mellom klima og miljø på den ene siden og samfunn og hverdagsliv på den andre.

Bidragene vil bli vurdert etter kunstnerisk kvalitet på bildene, kreativitet og evne til å se sammenhengen mellom hverdagsliv og klimaendringer.

Sjanger: Foto m/skriftlig beskrivelse.

Lengde: Ett fotografi og maks 500 ord.

Aldersgrense: 13-25 år.

Frist: 31. oktober 2017.

Bidragene vil bli vurdert i to klasser : 13-18 år og 19-25 år.

Vinneren i hver klasse premieres med 5000 kroner, 2. plass med 3000 kroner og 3. plass med 1500 kroner.  

Send ditt bidrag til putsj@putsj.no - merk eposten med "Putsjprisen"

Miljøplukk,