Putsjprisen 2017: Bli med i fotokonkurranse!

UTLYSNING: Skolelederforbundet, Natur og Ungdom og miljømagasinet Putsj inviterer til foto- og skrivekonkurranse for ungdom.

 alt=

Putsjprisen ble opprettet i 2014 etter initiativ fra Skolelederforbundet, og prispengene hentes fra forbundets miljøfond. Juryen består av representanter fra Natur og Ungdom, Putsj og Skolelederforbundet. Prisen har som mål å spre kunnskap og engasjement om klima og miljø. 

Temaet for Putsjprisen 2017 er Klima og endring.

Alt vi trenger og eier kommer i siste instans fra naturen. Global oppvarming har enorme konsekvenser for hele verdens økosystemer, både lokalt og globalt. Klimaendringer har dermed både direkte og indirekte konsekvenser for livene våre, gjerne mer enn vi aner.

Hva setter du pris på i livet ditt som direkte eller indirekte påvirkes av klimaendringer?

Konkurransen går ut på å sende inn et bilde av noe hverdagslig – noe i naturen, nærmiljøet eller hjemmet – som blir eller kan bli påvirket av klimaendringer, sammen med en kort beskrivelse av hvordan det som vises i bildet henger sammen med klimaendringer.

Du står fritt til å tolke temaet i hvilken retning du vil. Det eneste kriteriet er at du viser noe som betyr noe for deg – abstrakt eller konkret, gjenstander eller aktiviteter - som på et eller annet vis har en relasjon til klimaendringene.

Gjennom konkurransen ønsker vi å vise frem ungdommens evne til å se sammenhengen mellom klima og miljø på den ene siden og samfunn og hverdagsliv på den andre.

Bidragene vil bli vurdert etter kunstnerisk kvalitet på bildene, kreativitet og evne til å se sammenhengen mellom hverdagsliv og klimaendringer.

Sjanger: Foto m/kort tekst

Lengde: Ett bilde og maks 500 ord.

Aldersgrense: 13-25 år.

Frist: 31. oktober 2017.

Bidragene vil bli vurdert i to klasser: 13-18 år og 19-25 år.

Vinneren i hver klasse premieres med 5000 kroner, 2. plass med 3000 kroner og 3. plass med 1500 kroner.

Send bilde og tekst, samt navn, alder og kontaktinformasjon til putsj@putsj.no og merk eposten med Putsjprisen 2017. Bidraget ha kommet inn til juryen senest 31. oktober 2017.

Putsj og Skolelederforbundet forbeholder seg retten til å publisere alle innsendte bidrag. 

Aktuelt,