Miljøpris til Oslo Natur og Ungdom

Vinner for sitt samarbeid med andre miljøorganisasjoner, satsing på inkludering og målrettet arbeid opp mot beslutningsprosesser. 

Oslo Natur og Ungdom, med leder Gina Gylver i midten, fikk fredag Oslo Miljøpris 2018 av byråd for miljø og samferdsel Lan-Marie Nguyen Berg Foto: Bymiljøetaten

Oslo Natur og Ungdom

Oslo Miljøpris deles ut til noen som har vist innsats og nytenking innenfor miljøarbeid i hovedstaden, og vinneren får 50 000 kroner og diplom ved utdeling i Oslo Rådhus.»

Oslo kommune deler ut den årlige prisen for å «stimulere til og belønne nytenking og innsats i miljøarbeidet», og tidligere vinnere inkluderer Øyafestivalen og Mathallen.

Les også: Storbyen Oslo kan bli framtidsbyen

Fredag var det prisutdeling på Rådhuset, der byråd for miljø og samferdsel Lan-Marie Nguyen Berg leste opp vinneren og begrunnelsen. Etterpå fulgte taler og foredrag, og Oslo Natur og Ungdom mottok et innrammet diplom.

– Det er sykt kult – det er en enorm anerkjennelse av det vi gjør, og en fantastisk avslutning på dette årets innsats, sier Gina Gylver, leder i Oslo NU.

Oslo Natur og Ungdom ble stående igjen som vinnere blant over 20 nominerte. I begrunnelsen skriver juryen av Oslo NU får prisen «for sitt utrettelige arbeid gjennom 50 år med å engasjere ungdom i miljøsaker som kollektivtilbud, luft- og støyforurensning og klimatiltak»

Det er en enorm annerkjennelse av det vi gjør, og en fantastisk avslutning på dette årets innsats

Videre vektla juryen Oslo Natur og Ungdom sin rolle som en brobygger mellom ungdomspartier og organisasjoner som jobber med miljø, og der har de spesielt trukket frem klimaseminaret Oslo NU arrangerte i mars med ungdomspartiene og flere andre. De har i tillegg sett på hva Oslo NU betyr for ungdom, og skryter av Oslo NSs integreringssatsning, eksempelvis det nyoppstartede lokallaget i Oslo Øst.

Til slutt berømmes vinnerne for arbeidet med å få ungdom inn i beslutningsprosesser. I året som har gått har de arrangert møter med blant annet nåværende miljøminister Ola Elvestuen, sittet i det rådgivende utvalget for Oslo som miljøhovedstad 2019 ved leder Gina Gylver, og deltatt på innspills-workshops med Oslo kommune.

I tillegg til prisvinnerne fikk to nominerte hederlig omtale: Toril Mentzoni, grunnlegger av La Humla Suse, for sitt arbeid med biologisk mangfold, og Helen Gallis for sitt lange engasjement for urbant landbruk i Oslo.

Aktuelt, lokalt, oslo