Foto: Line Lønning

Lag veganske og glutenfrie pepperkaker!

Pepperkaker for absolutt alle. 

Tekst:

Marte Rømoen

Magasinredaktør for Putsj

Foto:

Line Lønning

Det er ikke vanskelig å lage pepperkaker som dekker alle behov. Her en enkel oppskrift som gir knallgode pepperkaker, helt uten gluten eller animalske produkter.

Les også: Klassisk grønnsakslasagne

Du trenger:

  • 125 g sirup
  • 150 g vegansk margarin, som Berit Nordstrand Rapskokos
  • 125 g sukker
  • 1 ss knuste linfrø
  • 2 ss vann
  • ½ ts pepper
  • ½ ts nellik
  • ¼ ts ingefær
  • 1 ts natron
  • 300 g glutenfritt mel, som Toro glutenfri fin kakemiks

Fremgangsmåte:

Knuste linfrø blandes med vann og settes til side. Dette blir linfrøegg.

Sirup og margarin smeltes over svak varme.

Sukker tilsettes i sirup/margarin, og når det har smeltet blandes linfrøegget inn.

Bland krydderet i melet, og tilsett dette.

Deigen settes så kaldt natta over.

Kjevle ut og lag ønskede former.

Valgfritt: Stek en pepperkakeprøve for å se om deigen er passe.

Bruk mer mel hvis deigen er for klissete, og enda mer til hus.

Stekes ved 175 grader i cirka 8-10 minutter midt i ovnen.

NB! Kakene er veldig lyse, så ikke stek for lenge.

Nyt gjerne med en kopp gløgg!




Miljøplukk,