Gryterett med currygul farge sett ovenfra

Kikerter i kokos og curry

OPPSKRIFT: Dette er en superenkel curry og en av deltakerfavorittene på matkursene til Belg Selv-gjengen.

Skrevet av

Per Viderup

Forfatter av den veganske kokeboka Belg Selv, der oppskriften er hentet fra. Han er også mangeårig Øyafestival-kokk og gründer for vegetarspiesestedene Persilleriet og Hagen i Trondheim.

Vegetarjul

Ribbe, pinnekjøtt og medisterkaker – mange nordmenn spiser mye kjøtt i jula. Putsj gir deg miljøvennlige alternativer til julematen.

Du trenger:

0,5 l kokte kikerter med 2 dl kokekraft

1 boks kokosmelk

2 dl fløte, smør, platefløte, olje eller rømme

1 dl løk og hvitløk

1 skive sitron/sitrus

2 spsk currypaste brunes i olje

En halvliter kokte kikerter med 2 dl kokekraft has i og kokes tykk med 1 boks kokosmelk eller rundes av til slutt med 2 dl krem: plantefløte, fløte, smør, olje eller rømme og smakes til før servering.

Spicy chicks.

Superenkel curry og en av deltakerfavorittene på matkursene våre. Du kan bruke soffritto for å få enda mer smak og grønnsaker i retten – hvis du har tid til å kutte ekstra grønnsaker. Det fins et hav av forskjellige currypastaer og karripulverblandinger med hvert sitt særpreg. Korma, jalfrezi og madras er sikre valg. Men utforsk på livet løs. Vørterøl er perfekt i indisk mat, der de ofte søter med mørk melasseaktig sirup. Øl og juice av eple, gulrot, grapefrukt gir også særpreg, hvis du ikke bruker kokekraft. Mye krydder og rikelig fett er suksessffaktorene i indisk mat. Ris, bakte rotfrukter, raita og chutney er bra tilbehør. Det samme er kokte byggryn, råkost og chutney.

Oppskriften er hentet fra kokeboka Belg selv.

Foto: Ermis/Flickr Commons