Tomatsuppe sett ovenfra

Kikert- og tomatsuppe

OPPSKRIFT: Denne nordafrikanske harirainspirerte suppen er mettende og god.

Skrevet av

Per Viderup

Forfatter av den veganske kokeboka Belg Selv, der oppskriften er hentet fra. Han er også mangeårig Øyafestival-kokk og gründer for vegetarspiesestedene Persilleriet og Hagen i Trondheim.

Vegetarjul

Ribbe, pinnekjøtt og medisterkaker – mange nordmenn spiser mye kjøtt i jula. Putsj gir deg miljøvennlige alternativer til julematen.

Du trenger:

2 dl soffritto med selleri

1 spsk kummin

1 tsk koriander

1 tsk revet ingefær

1 sitronskive uten kjerner

0,5 l kokte kikerter med kokekraft

1 boks tomater

Salt, hakket persille eller mynte

Jomfruolje

Soffritto, kummin, koriander, ingefær og sitron surres i jomfruolivenolje. Kikerter med kokekraft og en bra boks tomater has i. La dette koke. Eventuelt kan du tilsette mer kokekraft. Smak til med salt, surt og søtt og dryss på med hakket persille eller mynte og god jomfruolje. 


Denne nordafrikanske harirainspirerte suppen er mettende og god. Kvaliteten på bokstomat og olivenoljen er viktig for et godt resultat. Enkel mat krever gode råvarer. Så enkelt er det. Sur/søt-balansen er viktig i tomatbasert mat. Iblant finner man bokstomat så bra på smak at de trenger lite innblanding. Suppen kan varieres med tørket frukt, andre krydder og andre belgfrukter.


Foto: Denis Altindas

Oppskriften er hentet fra kokeboka Belg Selv.