
Veggistaco fra Taco Republica Foto: Øystein Lie
Bygg- og bønnetaco
OPPSKRIFT: Dette er en ypperlig taco, testet på barn i alle aldre med stor suksess.
Vegetarjul
Ribbe, pinnekjøtt og medisterkaker – mange nordmenn spiser mye kjøtt i jula. Putsj gir deg miljøvennlige alternativer til julematen.
Du trenger:
1 dl hakket løk/hvitløk
Andre grønnsaker etter ønske
1-2 spsk tacokrydder
1 dasj olje
0,5 l bygg- eller urid-blanding (urid er svarte linser)
2 dl bokstomat
Salt, chili, salt, surt
Til tortillas:
0,5 l mel, gjerne iblandet fint sammalt mel
En kype salt
En klype tørrgjær
2,5-3 dl vann
3 spsk olje
Løk, grønnsaker og tacokrydder stekes i to minutter. Byggblandingen stekes i olje med bokstomat til den får en god konsistens. Smak til med salt og annet krydder.
Dette er en ypperlig taco, testet på barn i alle aldre med stor suksess. Bland din egen tacokrydderblanding og utforsk forskjellige chili. Spises med full tilbehørspakke. Hjemmelaget tortillas, kjevlet ut og stekt på medium varme er topp. Den enkle deige kan gjerne ligge på kjøl et døgn eller to. Den holder seg fersk i flere dager, så det er fort å steke seg en rykende fersk lefse, som også er godt fylt med hummus, kålsalat og dressing.
Oppskriften er hentet fra kokeboka Belg Selv.