Tallerken med bønne- og byggblanding sett ovenfra

Bygg- og bønnetaco

OPPSKRIFT: Dette er en ypperlig taco, testet på barn i alle aldre med stor suksess.

Skrevet av

Per Viderup

Forfatter av den veganske kokeboka Belg Selv, der oppskriften er hentet fra. Han er også mangeårig Øyafestival-kokk og gründer for vegetarspiesestedene Persilleriet og Hagen i Trondheim.

Vegetarjul

Ribbe, pinnekjøtt og medisterkaker – mange nordmenn spiser mye kjøtt i jula. Putsj gir deg miljøvennlige alternativer til julematen.

Du trenger:

1 dl hakket løk/hvitløk

Andre grønnsaker etter ønske

1-2 spsk tacokrydder

1 dasj olje

0,5 l bygg- eller urid-blanding (urid er svarte linser)

2 dl bokstomat 

Salt, chili, salt, surt

Til tortillas:

0,5 l mel, gjerne iblandet fint sammalt mel

En kype salt

En klype tørrgjær

2,5-3 dl vann

3 spsk olje

Løk, grønnsaker og tacokrydder stekes i to minutter. Byggblandingen stekes i olje med bokstomat til den får en god konsistens. Smak til med salt og annet krydder. 

Dette er en ypperlig taco, testet på barn i alle aldre med stor suksess. Bland din egen tacokrydderblanding og utforsk forskjellige chili. Spises med full tilbehørspakke. Hjemmelaget tortillas, kjevlet ut og stekt på medium varme er topp. Den enkle deige kan gjerne ligge på kjøl et døgn eller to. Den holder seg fersk i flere dager, så det er fort å steke seg en rykende fersk lefse, som også er godt fylt med hummus, kålsalat og dressing. 

Oppskriften er hentet fra kokeboka Belg Selv.