Atle Antonsen poserer i ridderrustning og krone.

Atle Antonsen

KALAS: Atle Antonsen er kjent for mye – nå er det opera som står på tapetet.

Tekst:

Martin Gukild

Hva gjør du om dagen?

– Øver for harde livet til hovedrollen som Papageno i operaen Tryllefløyten av Mozart, på Den Norske Opera i Oslo. 

Hva er planene dine fremover?

– Først og fremst forestillinger med Tryllefløyten, vi spiller ut januar. Også skal jeg ut på signeringsturné sammen med Johan Golden, med vår nye bok om lokale nyheter Ny Hylle På Prix. Også sender vi radio hver fredag, Misjonen på P4. Utover det er det mange planer både på tv, film og scene.

Hva ville du bli da du var ung?

– Da jeg gikk på ungdomsskolen ville jeg bli journalist og deretter advokat, men da kom et stykke ut i videregående så begynte jeg å tenke tanken på å bli skuespiller og komiker. Jeg drev en del med nærradio og teater på den tiden og digget det, og brått gikk det opp for meg at noen faktisk kunne holdt på med slike ting, og til og med leve av det, i voksen alder.  

Hva gjør deg forbanna?

– Å, det er da litt av hvert det. Men jeg blir vel mer oppgitt og irritert enn forbanna, kanskje. Men jeg slutter aldri å la meg irritere over komplett kunnskapsløse, hjerteløse, rasistiske, blåbrune lavpanner som boltrer seg i kommentarfelter, og attpåtil i sin altoverskyggende dumskap innbiller seg at de har rett. Og jeg irriterer meg også over folk som misbruker mobbebegrepet når de for eksempel er grinete på pressens omtale av justisminister Anders Anundsens stadige overtramp og blundere. Som når de mener minister Anundsen blir mobbet av pressen, når media altså kun gjør jobben sin og stadig avslører ham som maktmisbruker og når han lager en ulovlig og legendarisk patetisk skrytevideo.

Hva er det beste og det verste med ungdom i dag?

– Jeg har jo tre barn selv og to av dem er ungdommer fortsatt, 17 og 19 år. Jeg opplever ungdom som en like sammensatt gruppe som alle andre grupper. Så å skjære alle over en kam, ungdom som andre i samfunnet, er og blir meningsløst. Det finnes bra og dårlige folk der som alle andre steder. Men jeg misunner ikke de unge som lar seg påvirke av det presset de har rundt seg, om å måtte strebe etter å være perfekt på alle måter.  

Om du var statsminister for en dag, hva ville du ha gjort?

– Gått av med umiddelbar virkning og sparket justisministeren ut døra foran meg. 

Hvilket forhold har du til Natur og Ungdom?

– Lite. Men jeg er veldig glad i naturopplevelser og er spesielt glad fjellet, og er forøvrig gammel speider, så jeg føler vel et lite slektskap til N&U på mange måter.  

Hva ville du ha lenket deg fast for?

– Det sitter langt inne for meg å lenke meg fast for noe som helst egentlig, men jeg lar meg ofte imponere av folk som har en slik drivkraft og engasjement at de tyr til sivil ulydighet.  

Kultur, kjendis, Kultur, Intervju