Miljønytt #11

Olje, olje og olje. Ukas miljønyheter er like fossile som Tyrannosaurus Rex.

Ukas gladsak

La oss starte med den gode nyhetene! I helgen hadde syv av Arbeiderpartiets (Ap) fylkeslag årsmøter. Av de syv sa blant annet Sogn og Fjordane Ap nei til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja.

Før årsmøtene i fylkene i år, har det vært mye snakk om kompromissforslaget til AP. Hele 5 fylkeslag har til nå sagt nei til å støtte kompromissforslaget, og gå mot konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Ukas kjipe-Lars

Igjen oljeboring.Nordland Ap sa i helga ja til oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette til tross for lokalbefolkningens motstand. AUF i Nordland og Moskenes ble av Nordland Natur og Ungdom tildelt tittelen «Ridder av Lofoten, Vesterålen og Senja» for deres stemme i saken om oljeboring i LoVeSe. Kampen er enda ikke tapt og det er fortsatt mange fylkesårsmøter igjen. 

Nordland NU bak et banner

Nordland Natur og Ungdom slo AUF i Nordland til LoVeSe-ridder.

Olje- og energidirektoratet la tidligere denne uka ut sitt forslag til tildeling av oljeblokker i 24. konsesjonsrunde. Regjeringen foreslår å lyse ut 102 nye blokker, 93 av disse i Barentshavet. Flere av blokkene regjeringen vil åpne ligger tett opptil naturreservatet Bjørnøya, som er blant de største hekkekoloniene på den nordlige halvkulen.

Ukas babe

Audun Lysbakken kommer med ultimatum til Jonas Gahr Støre. Det er fire krav Jonas må innfri, ellers blir det ikke samarbeid med SV. Punktet som gjør Lysbakken til ukas babe, er «Klimasatsning hvor vern av Lofoten, Vesterålen og Senja er sentralt».