Fire kakestykker ligger dandert på et steinfat.

De veganske kakene fristet både synet og ganen. Foto: Herr Kråkebolle

«Dette er definitivt ingen bomtur»

ANMELDELSE: Smaksløkene danser tango på besøk hos Funky Fresh Foods i Oslo. 

Bordkavalerens jackfrukt-burger var kjøttaktig i konsistensen

Bordkavaleren og jeg var sultne på litt veggismat, og tok derfor turen på en restaurant ingen av oss har spist på før. Det var definitivt ingen bomtur. Fokuset hos Funky Fresh Food i Oslo er på økologisk og vegansk mat med spennende smaker, og mange av rettene er «raw food». Fint for oss, som begge kutter kjøtt på grunn av miljøet!

LES OGSÅ: Ti nettsider som gjør det enklere å handle økologisk

Vi hadde begge lyst på burger, så vi ble enige om å ta hver vår type. Hun gikk for jackfrukt, mens jeg gikk for linseburger med glutenfritt brød. Vi fikk også velge blant et utvalg av dipper med burgeren. Coleslaw og pommes frites var også inkludert.

To burgere med tilbehør er plassert på hver sin tallerken.

Min linse- og amarantburger med glutenfritt brød hadde god stekestkorpe og var deilig myk inni. Den hadde en tomatbasert krydret og søt dip som ble komplementert av en blanding småbladet salat. Burgeren var i mellom to skiver godt brød, og røpet ikke at det var uten gluten. Bordkavalerens jackfrukt-burger var interessant og veldig kjøtt-aktig i konsistensen, med en god barbecue-saus som passet ypperlig til den søte frukten. Også denne hadde salat, men hjemmelagde burgerbrød istedenfor skiver. 

Potetbåtene var litt for myke, og kunne trengt litt mer tyggemotstand

Potetbåtene var litt for myke, og kunne trengt litt mer tyggemotstand og mer spennende krydder, men søtpotetbåtene var nydelige og passet bedre med myk konsistens.

MER VEGETARISK: Kjøttfri mandag

To glass står på et bord. Det ene glasset er høyt med stett, og inneholder en gyllen drikk, mens det andre er større og med grønn drikke.

Grønnkål-smoothien til min bordkavaler smakte mye banan og litt goji-bær, men ikke kål. Godt avrundet i smak. Kombucha-teen min hadde ingen spesiell smak annet enn gjæret, kanskje et hint av sitrus, men det kan like gjerne være en annen frukt.

Vi følte oss tvunget til å smake på de fristende kakene, og kunne ikke dy oss til å kjøpe et brett med fire kaker. Kakene var veldig pene å se på, og hadde forskjellige søte smaker. Begges favoritter var sitronkaken og ingefær-sjokoladekaken. De andre kakene hadde litt kjedelig sjokolade-smak, hvem skulle tro!

Funky Fresh Foods leverer virkelig når de skal, og opplevelsen frister virkelig til gjentagelse! 

Meninger, Anmeldelse, Mat, vegetarisk